Een last minute citytrip naar Porto boeken

Porto, de moeite waard om te bezoeken.

Wie aan Portugal denkt, denkt aan de Algarve, mooie stranden, overwinteren, eco toerisme, wijn uit Portugal en oude steden. De meeste mensen die een last minute citytrip boeken, hebben als bestemming Lissabon. Die andere grote stad in Portugal, heeft ook in het kader van een culturele stedentrip veel te bieden. En net als een 3, 4 of 5 daagse citytrip Lissabon is een last minute citytrip Porto tot een dag voor vertrek nog te boeken. Boek bij voorkeur een last minute citytrip Porto inclusief vliegtickets en hotel overnachting. Dat is meestal aanmerkelijk goedkoper dan een stedentrip Portugal waarbij je zelf je reis samenstelt en zelf vliegtickets en hotels moet boeken. Zie hier meer informatie over een last minute citytrip Porto

Wat heeft Porto je in het kader van een last minute citytrip te bieden?

Als je via Wikipedia Porto opzoekt waar Porto voor staat en wat de geschiedenis van Porto is, dan kom je tot de volgende informatie. 

Porto (ook wel Oporto) is een Portugese gemeente en havenstad in het noordwesten van Portugal, aan de Costa Verde.[1]

Porto is gebouwd aan de noordoever van de rivier de Douro. Het is de op één na grootste stad van Portugal (na Lissabon). In 2011 telde de stad 237.591 inwoners; de agglomeratie Groot-Porto telde toen 1,8 miljoen inwoners. De stad was in 2001 culturele hoofdstad van Europa, samen met Rotterdam. Je vindt in Portugal en met name Porto veel cultureel erfgoed.

Porto is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn, die in Vila Nova de Gaia (gelegen tegenover Porto op de zuidoever van de rivier de Douro) wordt gelagerd, en van daaruit over de gehele wereld wordt geëxporteerd. Vroeger heette de stad Cale en later Portucale, waar de landsnaam Portugal van is afgeleid.

Porto heeft dus 1, 8 miljoen inwoners en was ooit de culturele hoofdstad van Europa.  Dat houdt in dat Porto ook ideaal is voor een culturele last minute citytrip.


Wat kost een last minute citytrip Porto?

Wat een last minute citytrip Porto kost, is afhankelijk van meerdere factoren. Wil je een last minute citytrip Porto boeken inclusief hotelovernachtingen, ontbijt, vervoer en vliegtickets?? of regel je zelf je last minute?  Wil je een stedentrip Portugal boeken voor 2, 3 of 4 dagen of wil je langer in Portugal verblijven en meer steden bezoeken?? Daarnaast wordt de prijs van een citytrip ook bepaald door het moment van boeken en de eventuele aanbiedingen. Kortom, iedere citytrip is weer anders wat de prijs betreft. een 4 daagse citytrip Porto inclusief vlucht, hotel en vervoer kost gemiddeld een 500 euro. Als je een last minute citytrip Portugal boekt voor 2 personen en 3 of 4 dagen wilt genieten, ben je rond de 400 a 450 euro per persoon kwijt. Maar, iedere last minute aanbieding is weer anders.