Citytrip Berlijn

Citytrip Berlijn, in kader vriendenweekend Duitsland.

Een citytrip Berlijn met je vrienden boeken? De Duitse hoofdstad Berlijn telt meer dan 3,6 miljoen inwoners en is de grootste stad van Duitsland. De stad is gelegen aan de rivier de Spree en één van de bekendste stedentrip bestemmingen van Europa. Berlijn zat lange tijd financieel aan de grond, maar wist dankzij de nodige creativiteit uit te groeien tot een wereldstad met een eigen karakter.

Van alles in Berlijn te doen

In Berlijn kan je diverse prachtige musea bezoeken, het unieke uitgaansleven ontdekken of winkelen in de binnenstad. De hoofdstad van Duitsland beschikt over een groot aantal gezellige wijken die allemaal toch net even anders zijn. Je kan het hippe Prenzlauer Berg bezoeken of juist het wat chiquere Charlottenburg binnenwandelen. Iedere Berlijnse wijk is weer een verrassing en dat maakt de stad juist zo enerverend.

Verblijf in het kader van je vriendenweekend in een hotel of huur een vakantiehuis met tafeltennistafel


Tweede Wereldoorlog en Berlijn.

Berlijn stond voor de Tweede Wereldoorlog bekend om zijn grandeur, maar daar was na de oorlog weinig meer van te zien. De verwoestingen waren enorm. De stadsmuren en de prachtige grachten werden vernietigd en zelfs na afloop van de Tweede Wereldoorlog zijn er nog huizen in brand gestoken. Berlijn werd in 1933 de hoofdstad van het Derde Rijk. In april 1945 pleegde de heerser Adolf Hitler zelfmoord in een Berlijnse bunker.

de vakantiediscounter stedentrips banner

Checkpoint Charlie

De Koude Oorlog had eveneens een enorm effect op Berlijn en heel Duitsland. De bekende grensovergang Charlie Checkpoint is dan ook wereldberoemd. De Berlijnse muur moest de burgers van Oost en West-Berlijn uit elkaar houden. De controles werden door de Amerikanen uitgevoerd bij Charlie Checkpoint. Inwoners die probeerde de grens over te steken werden direct neergeschoten. Het was een zware tijd en met name voor de inwoners van Berlijn. Op 22 juni 1990 werd de controlepost gesloopt, tegenwoordig staat er een kopie op exact dezelfde plek.

Je kan als bezoeker even terug in de tijd en Charlie Checkpoint met eigen ogen zien. Daarnaast is er ook nog een tentoonstelling over de controlepost aanwezig in het nabijgelegen Mauermuseum. Als je eenmaal bent aangekomen bij Charlie Checkpoint dan kan je ook een drankje drinken op het bekende terras van Cafe Adler.


Musea in Berlijn

In het kader van een vriendenweekend Berlijn een museum bezoeken? De bekende en de belangrijkste musea van Berlijn zijn gevestigd op het Museuminsel. Het eiland maakt al ruim twintig jaar onderdeel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn op de Museuminsel een vijftal musea te vinden. Het gaat om het Pergamonmuseum, de Alta Nationalgalerie, het Neues Museum, het Altes Museum en het Bodemuseum. De collecties kennen allemaal een eigen thema. Je kan bijvoorbeeld een collectie bekijken over de Byzantijnse kunst of jezelf verdiepen in het Oude Egypte. Nabij het Museuminsel staat ook het DDR-Museum, hoewel het een klein museum is kan je er wel veel te weten komen over het leven ten tijden van de DDR. Meer tips voor je vriendenweekend nodig? Lees deze vriendenweekend tips.

hotelspecials vriendinnenweekend banner

Mauerpark in Berlijn

Liefhebbers van vlooienmarkten zijn ook in Berlijn aan het juiste adres. De Duitse hoofdstad beschikt namelijk over een waanzinnig grote zondagse markt. De markt is wekelijks te bezoeken in het prachtige Mauerpark. Je komt allerlei soorten voorwerpen tegen, waardoor ieder bezoek weer een verrassing zal opleveren. Het Mauerpark werd in 1961 gebouwd en is de perfecte plek om even te ontspannen aan de drukte van de stad. In de zomermaanden komen ook veel lokale inwoners relaxen in het Mauerpark.

De zondagse vlooienmarkt is één van de bekendste markten in Berlijn. In het Mauerpark staan bijzonder veel kraampjes. Het gaat om particulieren die graag spullen van de hand willen doen, maar ook om handelaren die hun brood proberen te verdienen. Let op, pinnen is vanzelfsprekend niet mogelijk. Zorg ervoor dat je voldoende cashgeld bij je hebt en kijk uit voor mogelijke zakkenrollers. Op de zondagmiddag kan je in het Mauerpark ook deelnemen aan de karaoke. Het klinkt vreemd, maar het is een populaire activiteit in Berlijn. Er is zelfs een tribune opgebouwd voor de bezoekers. Het Berlijnse stadspark is eenvoudig te bereiken met tram 10.


Potsdamer Platz

Potsdamer Platz is het bruisende middelpunt van Berlijn. Het plein was vroeger al een levendig gebied waar de lokale inwoners bij elkaar kwamen. In de Tweede Wereldoorlog werd het plein volledig verwoest. Gelukkig is het Potsdamer Platz weer wat het ooit was, alleen dan een stuk moderner. Je kan op Potsdamer Platz één van de vele restaurantjes of barretjes binnenlopen of een filmpje pakken in de bioscoop.

citytrip met vriendinnen

Winkelen tijdens citytrip Berlijn.

Liefhebbers van shoppen kunnen zich uitermate goed vermaken in de Potsdamer Platz Arkaden. Het gigantische winkelcentrum is overdekt en beschikt over meer dan 130 winkels. Het winkelcentrum beschikt ook over een food court. Het is dan ook mogelijk om allerlei soorten gerechten uit te proberen. Potsdamer Platz staat ook bekend om zijn ‘Walf of Fame’. De namen van de bekendste acteurs en actrices van Duitsland hebben een ster gekregen en zijn in het zonnetje gezet. Je hebt het kunnen lezen, Berlijn is een interessante stad en er is van alles idee. Misschien een goed idee om bij het volgende vriendenweekend Berlijn te bezoeken.


hotelspecials vriendinnenweekend banner